Kirjoitettu

Uhkapelaaminen koripallosta

Koripallo kuuluu suosituimpien urheiluveikkauskohteiden listalla kärkikahinoihin kansainvälisissä vertailuissa. NBA on korisliigoista maailmanlaajuisesti tunnetuin ja NBA –koripalloa pystyy veikkaamaan miltei jokaisessa urheiluvedonlyöntiä tarjoavassa nettioperaattorissa maan ja taivaan väliltä. Tässä on lyhyt opas koripallosta vedonlyöntiin. Jos uhkapelit laajemmin kiinnostavat, kannattaa katsoa lisää tästä linkistä.

Koripallon taktiikat

Kentällä on kerrallaan viisi pelaajaa per joukkue. Pelaajat pelaavat omia pelipaikkojaan joita ovat pelintekijä, heittävä takamies, sentteri, pieni laitahyökkääjä sekä iso laitahyökkääjä. Sentterinä toimii yleensä joukkueen pisin pelaaja, jonka tehtävä on poimia levypallot ja torjumaan vastustajan heittoja korin alla. Sentterin rooli on siten hyvin strateginen. Takamies kuljettaa palloa hyökkäyksessä ylös.

Puolustustaktiikka tarkoittaa usein miesvartiointia sekä paikkapuolustusta. Paikkapuolustuksessa joukkueen pelaajat vartioivat aluettaan ja sitä lähestyviä hyökkääjiä. Miesvartiointi taktiikkana tarkoittaa hyökkääjäpelaajan varjostamista, tarkoituksenaan estää tätä kuljettamasta, syöttämästä tai heittämästä palloa.

Koripallon erät

Kansainvälisen koripallon ja NBA:n säännöt eroavat hieman toisistaan, joskaan ero ei ole kovin suuri. Kansainvälisiä sääntöjä noudattavissa peleissä pelataan neljä kappaletta kymmenen minuutin erää. Erätauot kestävät 2, 15 ja 2 minuuttia. NBA:ssa erät ovat hieman pidempiä, ne kestävät kukin 12 minuuttia. Pelin ollessa tasan neljännen erän päätyttyä, pelataan vielä viiden minuutin pituisia jatkoeriä kunnes voittaja saadaan selville.

Koripallon aikarajoitukset

Pelin on tarkoitus olla hyökkäävää joten tätä pyritään lisäämään erilaisilla aikarajoituksilla. Palloa saa pidellä käsissään vai viisi sekuntia, jonka jälkeen se on siirrettävä eteenpäin. Joukkueen on yritettävä koriin heittoa 24 sekunnissa pallon haltuun ottamisesta. Korin voi vielä hyväksyä myös loppusummerin jälkeen jos pallo oli ilmassa summerin soidessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *