Kirjoitettu

Vedonlyönti jääkiekosta

Petri Kontiola

Jääkiekosta käytetään maailmalla lempinimeä ”maailman nopein peli”. Otteluita on mielenkiintoista seurata koska vauhtia, taitoa ja tarkkuutta ammattitasolla riittää. Suomalaisille katsojille on todennäköisesti ajan hukkaa kertoa että lätkää pelataan kahden tiimin kesken kuuden pelaajan ollessa kentällä. Jokainen ottelu kestää tunnin joka jaetaan kolmeen 20 minuutin erään. No kerroimme kuitenkin, olkaa hyvät.

Kotimainen jääkiekko

Suomen Liigassa voi lyödä vetoa kaikkien tuttujen, Liigassa pelaavien joukkueiden puolesta, kuten HIFK, Tappara, JYP, Pelicans, Ässät tai Ilves.

Kansainvälinen jääkiekko

The International Ice Hockey Federation eli IIHF on noin 74 jäsenen järjestö joka määrää ja valvoo asettamiaan jääkiekkoon liittyviä standardeja. National Hockey League eli NHL on maailman suurin ammattijääkiekkoliiga. USA:n ja Kanadan parhaat 30 joukkuetta pelaavat NHL:ssä. NHL eli Änäri jakautuu kahteen osaan: 16 itäistä ja 14 läntistä joukkuetta. NHL –kausi pelataan lokakuun alusta huhtikuun puoleen väliin. Siitä siirrytään kuudentoista joukkueen playoffseihin joista voi päästä Stanley Cup Finaalin jäille luistelemaan. Tunnetuimpia NHL –joukkueita ovat the New York Rangers, Toronto Maple Leafs, the Boston Bruins, Detroit Red Wings ja the Chicago Blackhawks.

Kontinental Hockey League eli KHL

Kontinental Hockey League on kansainvälinen, itä-Euroopan jääkiekkoliiga. KHL perustettiin vuonna 2008 ja siihen kuuluu 28 joukkuetta. KHL on maailman toiseksi seuratuin jääkiekkoliiga. KHL on tullut tutuksi suomalaisille katsojille Helsingin Jokerien liityttyä kyseiseen liigaan. Muita tähtijoukkueita KHL –liigassa ovat Dynamo Moscow, Dinamo Minsk ja SKA Saint Petersburg.

Yksi kovimmista otteluista käydään talviolympialaisissa. Lätkä on ollut mukana otteluohjelmassa jo vuodesta 1920 lähtien. Talviolympialaiset järjestetään vain joka neljäs vuosi.

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat eli World Championships

Maailmanmestaruudesta otellaan kerran vuodessa loppukeväästä. 16 maailman parasta maata pelaavat kiekon herruudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *