Kirjoitettu

Vedonlyönti tenniksestä – lyhyt opas tennikseen

Serena Williams pelaa tennistä

Tennistä voi pelata joo kaksinpelinä tai nelinpelinä. Nykyään tunnettu versio tenniksestä kehittyi Englannissa 1800-luvun puolivälissä. Nykyään Olympialaisissakin pelattavalla tenniksellä on maailmanlaajuisesti noin 50 miljoonaa harrastajaa. Tennistä kehittää ja valvoo International Tennis Federation. Tenniksen suosion ansiosta tennis on pidetty vedonlyöntikohde.

Tunnetuimpia tennistapahtumia jotka kuhisevat veikkausvaihtoehtoja ovat keväisin järjestettävät Grand Slam –turnaukset, jotka keräävät valtavia katsojalukuja. Grand Slam –turnauksia järjestetään ympäri maailmaa jolloin yleisöllä on mahdollisuus nähdä kansainvälistä mainetta nauttivia tähtipelaajia. Samoissa turnauksissa pelataan sekä kaksin- että nelinpelejä. Kuuluisimpia tennisnimiä kautta aikain ovat muun muassa olleet Andre Agassi, John McEnroe, Björn Borg, Serena Williams sekä Steffi Graf.

Tennisottelut

Ottelu on tenniksen peli jossa tähdätään etukäteen sovittujen voittojen määrään, kahteen tai kolmeen erään. Voittaja voi olla esimerkiksi ”paras kolmesta” tai ”paras viidestä”. Pisteet lasketaan niin että yhden pallon voittamisesta saa 15 pistettä. Siten kaksi palloa voittanut saa 30 pistettä mutta kolme palloa voittanut saa 40 pistettä. Peli voi myös edetä 40-40 tilanteeseen. Jos syöttövuorossa oleva pelaaja menettää edun syötön 40-40 tilanteessa, kutsutaan tilannetta murtopalloksi.

Sen pelaajan katsotaan voittaneen erän joka saa kuusi voittoa vähintään kahden pelin erolla mitattuna. Jos pelaajat voittavat taas erässä viisi peliä, erävoiton saamiseksi vaaditaan kuudennen lisäksi myös seitsemäs voitettu peli. Tenniksen säännöt mahdollistavat myös molempien pelaajien voittavan kuusi peliä. Tämä tilanne johtaa tie-break –tilanteeseen, jossa lasketaan montako palloa kumpikin pelaaja on voittanut.

Tennis ja vedonlyönti

Netissä voi lyödä vetoa tenniksestä useissa turnauksissa. Listalta löytyy muun muassa Grand Slam, WTA, Challenger, Davis Cup, ITF Miehet, ITF miesten nelinpelit sekä ITF naiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *